Skip to main content

My Minecraft: Education Edition keeps saying global resources reset failed to load previously

Comments

18 comments

  • Andrew L

    Hi there Josiah Mendez. Could you let me know what platform you're trying to access Minecraft: Education Edition from? Are there any error messages that pop up when you try to run the game? Just let me know.

    0
  • Jennifer Anderson

    I am getting the same message. I am using Minecraft Education Edition on an iPad iOS 14.3. MEE app is 1.14.50

    It opens the app and immediately adds the message at the top, "Global Resources Reset Resources Failed to load previously". Then is is frozen on this screen and will not allow me to sign in. Cannot do anything but hard close the app. 

    I deleted the app and reinstalled then it opened my district login page but I was not able to type anything in. Now when I open it, it continues to the screen with the Global Resources message. 

    Any help with this would be appreciated. I have teachers starting a Minecraft course this coming week and am in need of a fix. 

    0
  • mine just wont work i added shaders too and they dont work on global resourses

    0
  • Ross McAden

    I am also having this issue. However, mine only crashes when I have specific profiles on the device. I am running 14.6. I am working with a school district, which requires a VPN and Global proxy profile, while our application uses a web content filter profile. When all 3 are on the device alone, Minecraft works fine. When all the profiles are on the same device, Minecraft never loads and gives the global resources error. 

    0
  • وانا كذلك

    0
  • my resource packs  are ative but they wont worck

    0
  • Zac Q

    Im having the exact same problem with a student's M1 Mac that seems to only happen once i install FamilyZone and its VPN/Profile. Why would the whole game freeze if theres something funny going on with the network?

    Tried:

    - Reinstalling MC
    - Removing all cache/data of MC and reinstalling
    - Reinstalling MacOS without Familyzone (works)
    - Reinstalling Familyzone (stops working)

    I also took a video of it freezing:

    https://youtu.be/83bjVavAtrc

     

    1
  • Tom Cariveau

    I am experiencing the same issue. This is occurring on an iMac with version 14.70.

    0
  • dylan aston

    yeah true the only reason why mine is doing it is because I have edited a lot in it 

    0
  • Gabrielzv1233

    same i am useing chrome os Version 93.0.4577.95 (Official Build) (64-bit)

    Platform 14092.66.0 (Official Build) stable-channel octopus
    Firmware Version Google_Fleex.11297.278.0
    0
  • Chloe Wong

    Same issue but on Mac. I guess it doesn't look like there is any hope of getting this fixed

    0
  • Daniel Zhong Li

    same issue

     

    1
  • Dani Noble
    Moderator Beacon of Knowledge Super Star

    Hi CHARAN SIDDARAJU

    Resource packs are not supported in Minecraft Education Edition. 

    Most of the ones you'll find online are developed for Bedrock edition and may simply not work. Some can even cause corruptions, world loss, or other issues with the game. 

    0
  • Yuta Kimura

    Hi, I am also having the same issue on Minecraft Education 1.17.32 and I have tried downloading several times and reseted my computer. I also even deleted all of my caches but it wont work. I am on a Macbook Pro on MacOS Monterey Version 12.2.1. If you know how to fix this. Please tell me because I need this for a school project.

    0
  • Ugur Kale

    Any solutions to this problem yet? Thank you

    0
  • Dominick Support
    Bug Zapper Support

    If you are still using packs or mods, those are still not supported at this time. Ugur, can you clarify what your issue is and provide repo steps that cause the issue? 

    0
  • Ugur Kale

    Thank you Dominick. I'm using Mac (Monterey) and receive the error each time I try to launch Minecraft Education. It works on my another laptop (Microsoft). Same issue happens for one of my friends too. It may have something do do with the OS.

    I uninstalled and installed the program a few times but the issue remains. Let me know if you have any further insights. Thank you again.

    0
  • Dominick Support
    Bug Zapper Support

    That would be my guess is to look at the OS and either update the entire OS to a newer version or if on a newer version roll back that OSs version to an earlier build to see if that helps. 

    0

Please sign in to leave a comment.